Κατάλογος

Κατάλογος


Στο φυτώριο θα βρείτε μεγάλη γκάμα από διάφορα φυτά.

Για μοσχεύματα και δενδρύλλια επικοινωνήστε μαζί μας

Ονομασία Είδος
Αγγελική νάνα Θάμνος αειθαλής, ύψους έως 0,8μ., με σφαιρική κόμη και γυαλιστερά φύλλα. Κατάλληλο για χαμηλή μπορντούρα η για μεμωνομένες φυτεύσεις.
Αγιόκλημα Φυτό εύρωστο, με φύλλα γκριζοπράσινα και άνθη ρόδινα η υποκίτρινα, ιδιαίτερα αρωματικά την Ανοιξη.
Αμπέλια Αειθαλής θάμνος με τελικό ύψος τα 2 m και γυαλιστερά σκουροπράσινα φύλλα, που κοκκινίζουν την περίοδο του Χειμώνα. Ανθοφορεί από Μάιο έως Νοέμβριο με άνθη λευκού ή ρόζ χρώματος.
Αουκούμπα Αειθαλής θάμνος σφαιρικής κόμης, με ύψος και διάμετρο 3m. Καλλιεργείται για τα διακοσμητικά του, ελαφρώς πριονωτά, πράσινα φύλλα με τα πολυάριθμα κίτρινα στίγματα.
Αριζόνα Κωνοφόρο αειθαλές, με τελικό ύψος 10-15m και φύλλωμα γλαυκοπράσινο. Φυτό μεγάλης αντοχής στην ξηρασία και στα ασβεστώδη εδάφη. Είναι το πιο σκληρό φυτό για ψηλούς φράκτες. Οι φυτεύσεις γίνονται ανα 1 μετρο.
Βερονίκη Αειθαλής θάμνος με ύψος έως 1, 5m και φύλλα ωοειδή, γυαλιστερά και πράσινα ή πράσινα-λευκά ανάλογα με την ποικιλία. 
Βερονίκη πανασε Αειθαλής θάμνος με ύψος έως 1, 5m και φύλλα ωοειδή, γυαλιστερά και πράσινα ή πράσινα-λευκά ανάλογα με την ποικιλία. 
Βιβούρνο Φυτό αειθαλές, ύψους 2-3 m, που ανθίζει από Δεκέμβριο έως Μάιο με άνθη ροζ-λευκά σε επάκριες ταξιανθίες. Ανθεκτικό σε ξηροθερμικές συνθήκες, στο ψύχος και στα ασβεστούχα εδάφη.
Βιβούρνο νάνα Φυτό αειθαλές, ύψους 2-3 m, που ανθίζει από Δεκέμβριο έως Μάιο με άνθη ροζ-λευκά σε επάκριες ταξιανθίες. Ανθεκτικό σε ξηροθερμικές συνθήκες, στο ψύχος και στα ασβεστούχα εδάφη.
Βιγκέλια (κόκκινη-ροζ-άσπρη)  - 
Γιουνιπιροι Αργής ανάπτυξης κωνοφόρο φυτό, με βελονοειδές φύλλο και ιδιαίτερα ανθεκτικό στο ψύχος.
Δαφνοκέρασο Πρόκειται για αειθαλείς, καταπράσινους πυκνούς θάμνους με σκούρο σε χρώμα φύλλωμα και μεγάλη ανθεκτικότητα.
Δαφνοκέρασο νάνα Πρόκειται για αειθαλείς, καταπράσινους πυκνούς θάμνους με σκούρο σε χρώμα φύλλωμα και μεγάλη ανθεκτικότητα.
Δεντρολίβανο έρπων Είναι πυκνόφυλλος και πολύκλαδος θάμνος με ύψος που δε ξεπερνά τα 2 μέτρα. Τα φύλλα του είναι δερματώδη, μικρά , γραμμοειδή και μοιάζουν με πευκοβελόνες.
Δεντρολίβανο ορθόκλαδο Είναι πυκνόφυλλος και πολύκλαδος θάμνος με ύψος που δε ξεπερνά τα 2 μέτρα. Τα φύλλα του είναι δερματώδη, μικρά , γραμμοειδή και μοιάζουν με πευκοβελόνες.
Έλγουντι Είναι ανθεκτικό στο ψύχος. Χρειάζεται άπλετο ηλιακό φως. Χρειάζεται συχνό πότισμα αλλά με μικρές ποσότητες νερού.
Ευώνυμο Θάμνος αειθαλής ύψους έως 3m και φύλλα ωοειδή, σκληρά, με χρώμα σκουροπράσινο, σταχτοπράσινο, σταχτοπράσινο με ασημί περίγραμμα, πράσινο με λευκό περιθώριο ή πράσινο στο κέντρο με χρυσαφί περίγραμμα, ανάλογα με την ποικιλία. 
Καλλιστήμονας (καλαμωμένα) Θάμνος αειθαλής, ιδιαίτερης καλλωπιστικής αξίας, ύψους 2-4μ. Ανθίζει από Μάιο έως Σεπτέμβριο, 2-3 φορές με άνθη κατά κυλινδρικές ταξιανθίες και πολυάριθμους κόκκινους στήμονες, πού θυμίζουν ''βούρτσα''(εξ ου και το όνομα του-καλλιστήμων).
Λαγκιστρέμι  -
Λεβάντα Αειθαλές φυτό, χαμηλής ανάπτυξης, με τελικό ύψος έως 80 cm και φύλλα λογχοειδή, ασημόγκριζου χρώματος. Ανθίζει από Μάιο έως Νοέμβριο, με άνθη μώβ-γαλάζια, με ιδιαίτερο άρωμα.
Λεβαντίνη Φυτό φρυγανώδες, αειθαλές, αρωματικό, με τελικό ύψος 40 cm. Είναι πολύκλαδο με φύλλα αργυρόχρωμα, λεπτά και αρωματικά.
Λέιλαντ πανασε  - 
Λέιλαντ πράσινα (καλαμωμένα)  - 
Λεμονοκυπάρισσο (καλαμωμένα) Εξαιρετικό αειθαλές δένδρο, μέτριας ανάπτυξης με χρώμα χρυσοπράσινο. Κατάληλο για φράχτες και μεμονωμένες φυτεύσεις.
Λιγουστρίνη  - 
Λιγούστρο Texaco Το λιγούστρο ή λιγκούστρο (Ligustrum) είναι γένος αειθαλών ή φυλλοβόλων θάμνων, οι οποίοι μπορεί να γίνουν δέντρα μικρού ή μεσαίου μεγέθους. Ανήκει στα ελαιοειδή.
Μανόλια αειθαλή Καλλωπιστικό δένδρο αειθαλές με μεγάλα σκουροπράσινα φύλλα και τεράστια άνθη λευκού χρώματος , ανθεκτικά στο ψύχος, κατάλληλα για μεμονωμένες φυτεύσεις σε κήπους και δενδροστοιχίες, ευπαθή στα ασβεστούχα εδάφη.
Μανόλια φυλλοβόλα (ροζ-μωβ) Καλλωπιστικό δένδρο αειθαλές με μεγάλα σκουροπράσινα φύλλα και τεράστια άνθη λευκού χρώματος , ανθεκτικά στο ψύχος, κατάλληλα για μεμονωμένες φυτεύσεις σε κήπους και δενδροστοιχίες, ευπαθή στα ασβεστούχα εδάφη.
Μπούλεβαρτ  - 
Μπούτλεα  - 
Νιτιντα Δένδρο αειθαλές με ανάπτυξη σχετικά γρήγορη και ομοιόμορφη(σφαιρική). Έχει φύλλα δερματώδη, γυαλιστερά, σε φωτεινό πράσινο χρώμα.
Πικροδάφνη (κόκκινη-άσπρη) Θάμνος ανθοφόρος αειθαλής ύψους 2-4 μετ., με άνθη μονά ή διπλά, διαφόρων χρωμάτων.Ανθεκτικός στην αλατότητα, στην ξηρασία και στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
Πιξάρι (το κλασικό-το άγριο-πανασε) Αειθαλές φυτό πολύ αργής ανάπτυξης, με γυαλιστερά, μικρά, πράσινα φύλλα, ιδανικό για χαμηλές μπορντούρες, καθώς και για διαμόρφωση σχημάτων. 
Ροδιά καλλωπιστική Φυλλοβόλος θάμνος, δημοφιλής στους Ελληνικούς κήπους και τις βεράντες. Πρόκειται για ποικιλία καλλωπιστικής ροδιάς, με τελικό ύψος 2-2, 50 m, ανοιχτοπράσινα, γυαλιστερά φύλλα και διπλά, πανέμορφα άνθη.
Ρυγχόσπερμα (καλαμωμένα) Αναρριχώμενο αείθαλες φυτό ύψους 7-8μ. με βαθυπράσινα φύλλα και άνθη λευκά, αρωματικά και άφθονα, εμφανιζόμενα Μάιο-Ιούνιο. Οταν είναι ανθισμένο το άρωμα του γίνεται αισθητό από μεγάλη απόσταση.
Σπειρεα (κόκκινη-άσπρη) Θάμνος φυλλοβόλος, με τελικό ύψος τα 3m και φύλλα λεπτά, ανοιχτοπράσινα, ωοειδή, που το Φθινόπωρο παίρνουν καφεκόκκινη απόχρωση. 
Στρίχτρα  - 
Τούγια emerald κωνική Κωνοφόρο αργής ανάπτυξης, με τελικό ύψος 6m, κόμη κωνικού σχήματος και χρώμα φυλλώματος από χάλκινο έως χρυσοκίτρινο.
Τούγια στρογγυλή Κωνοφόρο αργής ανάπτυξης, με τελικό ύψος 6m, κόμη κωνικού σχήματος και χρώμα φυλλώματος από χάλκινο έως χρυσοκίτρινο.
Υπερικό (πράσινο-δίχρωμο) Φυτό πολυετές αειθαλές ή φυλλοβόλο (ανάλογα με την ποικιλία) με τελικό ύψος 0,40-0,60 m, κατάλληλο για βραχόκηπους, κάλυψη πρανών, ακόμη και για γλάστρες ή ζαρντινιέρες.
Φορσίθια Φυλλοβόλος θάμνος, γρήγορης ανάπτυξης, με τελικό ύψος τα 4m, φύλλα ανοιχτοπράσινα και όρθια, δυνατά στελέχη. Είναι φυτό εντυπωσιακό κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας του.
Φωτινια Θάμνος αειθαλής, διαμορφωμένος σε δενδρίλιο μετά από κατάλληλο κλάδεμα. Έχει φύλλα μεγάλα, πριονωτά και βαθυπράσινα, που όταν είναι νεαρά έχουν βαθύ πορφυρό χρώμα.
Φωτινια νανα (καλαμωμένα) Θάμνος αειθαλής, διαμορφωμένος σε δενδρίλιο μετά από κατάλληλο κλάδεμα. Έχει φύλλα μεγάλα, πριονωτά και βαθυπράσινα, που όταν είναι νεαρά έχουν βαθύ πορφυρό χρώμα.
Χαμέρωπες  - 
Χαμοκύπαρις (πράσινο-κίτρινο-μπλε)  - 
Ακτινίδια Το ακτινίδιο είναι θάμνος με άνθη χρώματος κόκκινου ή λευκού. Τα φύλλα του έχουν ωοειδές σχήμα και στο κάτω μέρος τους έχουν χνούδι.
Αχλάδι Δένδρο φυλλοβόλο, ανθεκτικό στο ψύχος και στα ασβεστούχα εδάφη. Οι καρποί έχουν ιδιαίτερα θρεπτική αξία. Η αχλαδιά ή απιδιά σαν οπωροφόρο δέντρο και καλλιεργείται σε όλες τις εύκρατες χώρες.
Βερίκοκα Φυλλοβόλο δένδρο που καρποφορεί από τέλη Μαίου έως τέλος Ιουνίου, ανάλογα με την ποικιλία. Είναι ανθεκτικό στο ψύχος και στα ασβεστούχα ή κακής ποιότητας εδάφη.
Δαμάσκηνα Δένδρο σκληρό και ανθεκτικό, που αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες και ευδοκιμεί σε ολα τα εδάφη, εκτός από τα πολύ βαριά και υγρά.
Ελιές: Μεγάρων-Χαλκιδικής (καλαμωμένα) Υπεραιωνόβιο καρποφόρο δένδρο με μεγάλη καλλωπιστική αξία. Είναι δέντρο αειθαλές, έχει φύλλα αντίθετα, λογχοειδή, δερματώδη, σκουροπράσινα στην άνω επιφάνεια και αργυρόχροα στην κάτω.
Κυδώνια Δέντρο πολύ εύρωστο και ανθεκτικό, με προτίμηση στα υγρά και ελαφρά όξινα εδάφη. Παράγει μεγάλους βλαστούς με χνουδωτά φύλλα και αρωματικούς, κίτρινους καρπούς, με ιδιαίτερη γεύση, που ωριμάζουν το φθινόπωρο. 
Λωτοί άσποροι Ευδοκιμούν σε όλα τα εδάφη, προτιμούν όμως τα ηλιόλουστα και ζεστά μέρη. Τα περισσότερα είδη είναι διακοσμητικά με εδώδιμο καρπό και κάποια είδη εξ αυτών παρέχουν πολύτιμο ξύλο (έβενος), το οποίο είναι μαύρο και πολύ ανθεκτικό.
Νεκταρίνια Δέντρο που προτιμά εδάφη βαθιά, στραγγερά και δροσερά το καλοκαίρι. Έχει υψηλή παραγωγικότητα και καρπούς με υπέροχη εμφάνιση και άριστη γεύση.
Ροδάκινα Δέντρο που προτιμά εδάφη βαθιά, στραγγερά και δροσερά το καλοκαίρι. Έχει υψηλή παραγωγικότητα και καρπούς με υπέροχη εμφάνιση και άριστη γεύση.
Ρόδια άσπορα Δενδρίλιο φυλλοβόλο, που σε ελεύθερη ανάπτυξη γίνεται θάμνος, ευδοκιμεί σε κλίματα ήπια και εδάφη με καλή αποστράγγιση.